Free a girl

Sinds 2011 steunen wij Free a Girl, destijds nog Stop Kindermisbruik.

Wij liepen al lang rond met het idee om een goed doel te steunen en ons maatschappelijk in te zetten. Toen er een benefietconcert was voor Free a Girl in Caprera, Bloemendaal, door Glennis Grace wisten wij het zeker. Wij gaan ons ook inzetten voor deze stichting die meisjes weer hoop geeft op een mooie toekomst.

Elk kind verdient een mooie toekomst.

TIJD VOOR ACTIE!

Van 2012 tot 2014 hebben wij ons eigen initiatief opgezet om geld op te halen voor de stichting, dit noemden wij “Tijd voor Actie”. Hiermee hebben wij diverse evenementen georganiseerd, een samenwerking gehad met een basisschool, veilingen gehouden en lokale en landelijke acties opgezet. Uiteindelijk hebben wij eind 2014 een bedrag van 14.000 euro kunnen overhandigen aan de stichting.

Het is schrikbarend in welke omstandigheden kinderen gedwongen worden tot seksuele handelingen in de meest afgrijselijke situaties, dat kan en mag niet gebeuren en Free a Girl verricht daar zeer belangrijk werk in. Daarom zijn wij met Building Retail Business Partner en steunen wij de stichting in de strijd seksuele uitbuiting van kinderen te voorkomen.


Over Free a Girl

Free a Girl streeft een wereld na zonder seksuele uitbuiting van kinderen, elk kind heeft het recht om op te groeien in een veilige omgeving. Free a Girl is in 8 landen actief. De afgelopen 12 jaar hebben wij bijgedragen aan de bevrijding van bijna 5.000 meisjes. We werken via lokale bevrijdingsorganisaties die samenwerken met de politie en de bevrijde meisjes vangen we op in opvanghuizen. Ook hebben we eigen kantoren in Haarlem, Mumbai en New York. De zorg die de meisjes ontvangen, varieert van het geven van medische en psychische hulp tot het aanbieden van scholing en het leren van een vak.

Daarnaast bieden onze partners juridische ondersteuning en bereiden ze de meisjes voor op hun terugkeer naar huis. Indien dit laatste niet mogelijk is, helpen ze hen terug te keren in de maatschappij en zelfstandig een leven op te bouwen. Free a Girl investeert ook in preventietrajecten door jongens en mannen voorlichting te geven over gendergelijkheid en onderwerpen als seksueel geweld en investeert in onderwijs om te voorkomen dat meisjes slachtoffer worden van seksuele uitbuiting en om ze te re-integreren in de maatschappij. Via ons School for Justice programma pakken we de straffeloosheid in onze programmalanden aan. School for Justice is een programma waarbij slachtoffers en dochters van slachtoffers van seksuele uitbuiting advocaten, para-legals, politieagenten, sociaal werkers, sociologen en journalisten in hun land kunnen worden, zodat zij samen met ons de strijd aan kunnen gaan tegen seksuele uitbuiting. In de landen waar wij werken, worden maar weinig daders veroordeeld voor het leed dat zij aanrichten.

Free a Girl brengt daar middels de School for Justice en campagnes verandering in. Na een opleiding in rechten, sociologie, en journalistiek of training als politieagent en sociaal werker spreken zij zich uit en maken ze zelf het verschil. Deze activiteiten worden uitgevoerd in India, Nepal, Thailand, Bangladesh, Laos, Brazilië en nu ook in Nederland.

Bekijk de website van Free a Girl