Arrow

Novotel Den Haag World Forum

Bij Novotel hadden we één duidelijk doel voor ogen: het realiseren van een zorgeloze verbouwing van de lobby en begane grond met minimale overlast voor de gasten. Dit project vereiste een zorgvuldige planning en een doordachte aanpak. 

De verbouwing van 500 m² in een druk hotel in het hart van Den Haag bracht diverse uitdagingen met zich mee. Het was essentieel om de gastvrijheid en het comfort waar Novotel om bekend staat, te behouden gedurende de gehele renovatieperiode. Om dit te bereiken, hebben we het werk opgesplitst in twee fases. Deze aanpak zorgde ervoor dat de continuïteit van de hotelactiviteiten gewaarborgd bleef en de overlast voor de gasten tot een minimum werd beperkt.

We kozen er bewust voor om geluidsintensieve werkzaamheden uit te voeren op momenten dat gasten er het minst last van zouden hebben, zoals na het ontbijt. Dit hield in dat we vaak tijdens de daluren werkten, waarbij we rekening hielden met de algemene in- en uitchecktijden van gasten.

Om ervoor te zorgen dat de operationele ruimtes - zoals de doorgang naar de gym en de ontbijtzaal - toegankelijk bleven zonder de gastbeleving te verstoren, werkten we soms ook 's nachts. Deze nachtelijke werkzaamheden vereisten niet alleen een zorgvuldige coördinatie maar ook een team dat bereid was om flexibel te werken om aan de standaarden van Novotel te voldoen.

De verbouwing bij Novotel is een goed voorbeeld van hoe je met een zorgvuldige planning en een flexibele aanpak de grootste uitdagingen kunt overwinnen.

De binnenhuisarchitect voor dit project was Lisa van AndereKant. Vanaf de ontwerpfase werkten we nauw met haar samen aan het meubilair, de materialisatie, de keuze van leveranciers en het lichtplan, waardoor alles perfect op elkaar is afgestemd.

Bekijk de foto's

500 m2

Den Haag

Hospitality