Het Brinkplein-project draaide om duurzaamheid vanaf het allereerste begin. Alle beslissingen werden genomen met het oog op duurzaamheid; van het ontwerp tot de materialen die we hebben gebruikt. Het doel was niet alleen om te voldoen aan de huidige behoeften, maar ook om toekomstige generaties te dienen. Hermien zegt hierover: “Korte-termijndenken volstaat niet meer; we moeten rekening houden met de lange termijn en vooruit blijven kijken”
Een opvallend aspect van het project was de vroege integratie van beheer en onderhoud. Dit niet alleen om kosten te besparen, maar ook om de duurzaamheid van het gebouw te vergroten. Hermien legt uit: “Door beheer en onderhoud vanaf het begin mee te nemen, kunnen we beslissingen nemen die de prestaties van het gebouw op de lange termijn verbeteren. Opdrachtgevers hebben er baat bij dat degenen die verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud ook betrokken zijn bij de verbouwing. Dit zorgt voor een soepele overgang van bouw naar gebruik.”
‘’korte termijn denken bestaat niet meer.’’
Kansen voor efficiënt locatiebeheer
Hermien benadrukt dat geïntegreerd beheer en onderhoud niet beperkt hoeft te blijven tot dit project. “Er zijn veel kansen, ook voor opdrachtgevers, om hun locaties efficiënter te beheren,” merkt ze op. Door deze aanpak te omarmen, kunnen organisaties kosten besparen, de levensduur van hun gebouwen verlengen en tegelijkertijd een positieve impact hebben op het milieu.
Hermien heeft een achtergrond als bouwkundig interieurontwerper en erkent dat creativiteit een belangrijke rol speelde in het project. Ze begrijpt echter ook wanneer het nodig is om creatieve ideeën los te laten en zich te richten op haar rol als projectmanager. Dit toont haar vermogen om in verschillende rollen te functioneren en te begrijpen hoe creativiteit in projecten kan worden ingezet.